350 millió négyzetméter vízszigetelés 30 év alatt

 

Magyarországon már 26 éve bizonyít reklamáció vagy panasz nélkül. Hogy mitől ilyen népszerű? Nézzük meg!

 

A kültéri burkolat alatti kültéri vízszigetelésektől ha csak azt várjuk el, hogy ne engedje át a vizet és rá lehessen burkolni, nagy baj van…!

Tönkrement teraszok, erkélyek és medencék jelzik az ilyen termékek alkalmazását. Hozzáértést bizonyít, ha kivitelezőként érvelni tudunk az olcsón megkapható termék ellen a megbízónak is.

A kültéri burkolat alatti vízszigetelő anyagnak 5 olyan tulajdonsága van, ami biztosítja, hogy a vele szakszerűen szigetelt műtárgyak évtizedekig védve legyenek a nedvesség és a víz támadásaitól.

 

Ehhez nézzük meg mi az az 5 tulajdonság, AMI NÉLKÜL NINCS MÁR ELSŐRE VÉGLEGES MEGOLDÁS:

#1 Repedés áthidalónak kell lennie!

Mi történik, ha a repedés a burkolás után keletkezik?

Ha a vízszigetelés képes áthidalni a repedést, akkor nincs semmi baj!

Ha a kent szigetelés nem képes a repedés áthidalására, a burkolat átázik, a terasz esztrich- je felfagy, a medence ereszt.

A MAPELASTIC kiváló repedésáthidaló tulajdonságú.

 

 

#2 Fagytűrőnek kell lennie!

A vízszigetelés hidegben sem veszítheti el a tulajdonságait, mert az aljzat a hideg évszakban is mozog, zsugorodik, tágul.

Ha a kent szigetelés hidegben elmerevedik és eltörik, akkor az már nem működik. Nem nehéz belátni, hogy erre is szükség van!

A MAPELASTIC a téli fagyban is megőrzi előnyös tulajdonságait, kiváló fagytűrő!

 

#3 Rugalmasnak kell lennie!

Ez elengedhetetlen! Ugyanis a rétegrenden belül a vízszigetelésnek van a legkomolyabb feszültségleépítő szerepe!

Ha a kent vízszigetelés nem rugalmas, akkor az állandó hőmozgástól, a terhelés következtében fellépő alakváltozás következtében a burkolat könnyen felpattog a felületről.

A kent MAPELASTIC feszültségoldó réteget képez, ami megakadályozza ezt.

 

#4 Páraáteresztőnek kell lennie!

Képes átengedni az alulról jövő párát, miközben a felülről érkező vizet zárja. Így nem alakul ki páranyomás, ami tönkreteszi a burkolatot.

A vízszigetelés alá bejutott víz pára formájában igyekszik távozni. Ha a kent szigetelés nem páraáteresztő, akkor a páranyomás képes lenyomni a teljes burkolati rétegrendet.

A MAPELASTIC ki- váló páraáteresztéssel bír. 

 

 

#5 Öregedésállónak kell lennie!


Elengedhetetlen, hogy egy burkolat alatti vízszigetelés akár évtizedeken át megőrizze pozitív tulajdonságait. És hát a MAPELASTIC ebben is megbízható.

Áttekintve, hogy milyen összetevői vannak a SIKERRECEPTNEK, már nem is olyan meglepő, hogy a MAPELASTIC  már több mint 350 millió négyzetméteren teljesít megbízhatóan!