4+1 lépés: Hogyan és mivel javíts lerobbant rámpát?

Rengeteg régi, lerobbant rámpát látsz, bármerre jársz, igaz? Ha arra kaptál megbízást, hogy kijavíts egy ilyet, nem mindegy, hogyan vágsz bele!

 

 

4+1 lépést mutatunk, amivel extra ellenálló rámpát fogsz átadni!

A rámpák elhelyezkedésükben, méretükben nagyon különbözőek lehetnek, de az közös bennük, hogy mindig az adott helyre készülő, vasbeton szerkezetek és nagy mechanikai terhelésnek vannak kitéve. Nem is gondolnád, hogy adott felületegységre eső terhelésben nagyobb terhet jelent egy megpakolt bevásárlókocsi kereke, mint egy személyautó, vagy egy teherautó kereke! A nagy igénybevétel sokszor korai tönkremenetelt is jelent!

 

Mik azok az anyagok, amelyek ellenállnak a durva igénybevételnek?

4+1 lépést mutatunk, amivel extra ellenálló rámpát fogsz átadni!


Még mielőtt elkezdenéd a javítást, távolíts el a felületről minden laza, leváló részt, port szennyeződést, és minden egyéb olyan anyagot, ami gátolhatja a rákerülő cementes rétegek tapadását. (Magadtól sose gondoltad volna, igaz?)

Győződj meg arról, hogy a megmaradó betonszerkezet megfelelő szilárdságú. Ahhoz, hogy javítani tudjuk a szerkezetet 1,5 N/ mm2- es felületi tapadószilárdságra van szükség. 

Nedvesítsük be alaposan a felületet, majd várjuk meg, hogy a vízfilm elpárologjon. 

Jöhet a javítóhabarcs! 

 

Csak pár mm vastagságú felületi javítására van szükség egy rétegben? Erre való a MAPEFINISH! Egy rétegben, max. 3 mm vastagságban akár a teljes felület újrasimíthatod vele.

Több réteget kell felvinned? Akkor a MAPEFINISH HD kell neked, ami egy nagyszilárdságú, koptatóhatásnak jól ellenálló, kétkomponensű betonsimító habarcs. Rétegenként max. 2 mm vastagságban dolgozd be!

 

Nagyobb hiányokat, vagy vastagságot kell pótolni?

A legjobb választás a MAPEGROUT TISSOTROPICO, ami szintén nagy szilárdságú, állékony, koptató hatásoknak jól ellenálló betonjavító habarcs. Ezt a habarcsot 10 - 35 mm közötti rétegenkénti vastagságban lehet használni. 
Ha foltszerű hiányokat javítunk, érdemes a hiányok szélét levésni, hogy ott is meglegyen a kb. 1 cm     anyagvastagság.
Ha a teljes felületre visszük, akkor mindenféleképpen szükséges a felület előzetes   érdesítése, az   anyag jó tapadása érdekében. 
  
Ha a végső cél egy érdes, durva felület, vagy teljes felületű nagyobb vastagságú javításkor a MAPEGROUT TISSOTROPICO önmagában is végső felületképző réteg maradhat.

 

Ha MAPEGROUT TISSOTROPICO-val dolgoztál és simább felület elérése a cél, ezt a javított felületet teljes felületen simítsd át a MAPEFINISH vagy MAPEFINISH HD betonjavító habarcsokkal.