Egy strapabíró LVT burkolat, ami rugalmas és még vízálló is!

A Ciao Mamma Ristorante étterem LVT burkolatait 2019 tavaszának legelején adták át a szakemberek. A generálkivitelezést a G.R.T. Generál Kft. látta el, akit a kivitelezés részleteiről faggattunk!

 

Mért volt előnyös választás az LVT burkolat az étterembe?


Szakmailag erre azt mondhatjuk, hogy az LVT burkolat vízálló, rugalmas és nagy terhelést elbíró felület. Ráadásul ezek a modern burkolatok már olyan változatos és természetes hatású fa- és kőmintázattal készülnek, hogy vendég legyen a talpán az étteremben, aki első látásra megmondja, hogy ez vynil burkolat.

A Ciao Mamma Ristorante étteremben a belépő úgy látja, hogy egy gyönyörű fa padlóburkolattal ellátott helyiségbe jött, ahol otthonos és elegáns környezet veszi körül. Az itt kialakított LVT burkolatról valóban elmondható, hogy atmoszférát teremt, szép és teljes mértékben megfelel az éttermi használatból fakadó követelményeknek.

 

lvt burkolat

lvt burkolat

lvt burkolat

lvt burkolat


Hogyan történt az LVT burkolatok kialakítása a Mapei segédanyagaival?


A feladat LVT burkolat lefektetése volt 350 m² felületen. A fogadófelület meglévő gipszrost álpadló volt. Ezen előbb ECO PRIM T alapozást végeztek a szakemberek, majd az ULTRAPLAN ECO habarccsal végeztek kiegyenlítést. Ezt követően az építési körülményekhez és a burkolathoz szabott speciálisan az LVT-hez kifejlesztett, ULTRABOND ECO 4 LVT ragasztóanyagot alkalmazták a kivitelezők.

„Szeretek ULTRAPLAN ECO-val és ULTRAPLAN ECO 20-szal dolgozni, általában is meg vagyok elégedve a Mapei termékeivel. Elsősorban azért alkalmazzuk őket, mert segítségükkel rendszerben, teljes megoldásként tudjuk átgondolni a feladatokat. Ez nagyon nagy védettséget, biztonságot jelent egy-egy projekt során, hiszen az első ecsetvonástól az utolsóig minden működik, és garanciát ad a minőségre. Az is igen fontos a számomra, hogy a Mapei értékesítő szakmabeli melegburkoló szakember, így az ő szakértelme ugyancsak garancia arra, hogy a legjobb megoldást találjuk meg. Az ő ajánlása volt ez a rétegrend is, amit a Ciao Mamma Étteremben használtunk.” - mondta Kondor Gábor, a generálkivitelező cég vezetője.

 

Extra tippünk a témában:

 

Amikor meglévő hidegburkolatra kell LVT burkolatot fektetni? Ilyenkor az első feladat a felület kiegyenlítése. Ezzel az a probléma, hogy egy önterülő kiegyenlítővel történő vékony öntésnél a fugákban kissé megsüllyed az anyag és ez hosszú távon meglátszik a burkolaton is. Azonban a használatra kész PLANIPREP 4LVT használatával megoldhatjuk ezt a problémát. A PLANIPREP 4LVT-vel, glettelés és csiszolás után, tökéletes felületet tudunk biztosítani a burkolat fogadására.