Élet az egészséges falak között Dursilite festékekkel

A DURSILITE falfesték a több mint 80 éves múltra visszatekintő Mapei legelső termékei között is szerepelt. Mára a Mapei beltéri falfesték termékcsaládja további kiváló minőségű falfestékekkel bővült, amelyek mind különleges igényeket elégítenek ki. Egységesen jellemző rájuk, hogy prémium minőségűek, könnyen felhordhatók, a beltéri felületek védelmére használják őket.

 

ALAPELVÁRÁS: könnyű tisztíthatóság

Manapság már alapelvárás, hogy a festett könnyen tisztítható legyen anélkül, hogy a falfesték sérülne vagy lekopna. A DURSILITE festékek különlegessége, hogy a tömör és ellenálló filmrétegének köszönhetően a szennyeződés nem hatol be a felületbe és a kosz, illetve a foltok egyszerűen letörölhetők egy ronggyal.

A DURSILITE termékek a ColorMap színkeverő rendszerrel a legváltozatosabb színekben állíthatók elő. A megfelelő szín megtalálásához javasoljuk a Mapei 1002 válogatott színéből álló Master Collection színkártya használatát.

 

A DURSILITE termékcsalád tagjai

A PENÉSZES FALAK MEGMENTŐJE: DURSLITE PLUS

A DURSILITE PLUS egy beltéri, kitűnő fedőképességű vizes bázisú higiénikus falfesték vonzó matt megjelenéssel és magas fehérségi szinttel. A termék olyan speciális adalékszert is tartalmaz, amely penészedés ellen is kitűnő védelmet nyújt. Kiválóan használható tehát olyan nagy páratartalmú helyiségek, mint például fürdőszobák, konyhák stb. esetén, ahol a páradús környezet amúgy kedvezne a penészgombák kialakulásának.

peneszes fal

A DURSILITE PLUS alkalmazásával az egészségvédelméért is tesz, aki ezt használja, hiszen hosszú távon sok légúti meg- betegedést okoznak ezek a gombák és nem luxus ezektől magunkat megvédeni. Az erős penészállóság mellett a terméket kiváló fedőképesség, jó páraáteresztő képesség és alacsony szennyeződésfelvétel jellemzi.

MEGLEPŐ, HOGY MÁR EGY RÉTEGBEN IS MICSODA FEDÉSE VAN: DURSILITE

A DURSILITE egy kiváló minőségű, vizes diszperziós módosított akrilgyanta bázisú, mosható beltéri festék vonzó, matt, sima felülettel. „Kosz-lepergető” tulajdonsága miatt javasolt beltéri falak dekorálására nappalikban, hálószobákban, irodákban, közösségi helyiségekben. Az első réteg felvitele után meg fogunk lepődni, hogy milyen jól fed a festék, a második réteget szinte csak a biztonság kedvéért kell felhordani. A fentieken túl a DURSILITE-et ha mégis tisztítani kell, akár egy ronggyal is könnyen tisztára lehet törölni a falat!

NAGY FEDŐKÉPESSÉG = RÖVIDEBB KIVITELEZÉSI IDŐ: DURSILITE MATT

A DURSILITE MATT egy vizesbázisú, kiváló fehérségű és nagyon vonzó, matt felületű falfesték, amely ideális beltéri falak fehérre vagy színesre. A DURSILITE MATT nagy fedőképességű, így kevesebb réteg felhordása szükséges, azaz a kivitelezés ideje lecsökken. Alacsony szennyeződésfelvételének és jó tapadásának köszönhetően a DURSILITE MATT karbantartása egyszerűbb és ritkábban van rá szükség.

FÉLIG FÉNYES, ÉLÉNK SZÍNEK: DURSILITE GLOSS

A DURSILITE GLOSS egy speciális akril és poliuretán gyanta bázisú beltéri falfesték, amely sima, félig fényes felületű és növeli a színek élénkségét. Prémium minőségű felületet hoz létre, tartós és nem sárgul. Nagymértékben ellenáll a tisztításnak és a szennyeződésnek. A DURSILITE GLOSS különösen jól beválik pl. nappalik, hálószobák és előterek, valamint általában olyan közösségi használatú terek, amelyek nagy igénybevételnek és szennyeződésnek vannak kitéve.

ALACSONY FEDŐKÉPESSÉGŰ SZÍNEKEZ: DURSILITE BASE COAT

Ha olyan szín kerül szóba, amelynek alacsony a fedőképessége (pl. az élénkpiros, napsárga, narancsszín) érdemes az aljzat színének a takarására színes alapozót használni.

Erre való a DURSILITE BASE COAT, amelynek a fentieken kívül további előnyei, hogy a különböző kémiai és fizikai tulajdonságokkal rendelkező aljzatok nedvszívó képességét egységesíti, valamint növeli a festék tapadóképességét is a különböző felületekre.