Ez a legjobb kontaktragasztó!

Az ADESILEX LP egy rendkívül sokoldalú ragasztó. Nagy tapadó képessége alkalmassá teszi PVC, linóleum, parafa vagy gumi burkolatok ragasztására, de fém textil vagy fa is megfelelő lehet a legkülönfélébb aljzatokra. Arra kell csupán figyelni, hogy a ragasztó oldószer tartalma ne ártson a felületek valamelyikének. Például, ne legyen polisztirol.


Na de mit vár el egy melegburkoló kivitelező egy kontaktragasztótól?

Kontaktragasztókat, akkor használnak a burkolók, amikor például rugalmas anyagú szegélyszalagokat, vagy elemeket helyeznek el egyenes vagy ívelt felületek mentén, vagy olyan burkolatok fektetésénél, ahol kiemelkedően fontos a gyors, erős rögzítés. Ilyenkor egy nem kellően rögzítő ragasztó elengedi, vagy hagyja deformálódni a rá helyezett szegélyelemet, burkolólapot, vagy szőnyeget. Ez nyilván megengedhetetlen. De a hatékony munkavégzéshez az is fontos, hogy a ragasztó felhordása után ne kelljen túl sokat várni a burkolat vagy elem fektetése előtt (legyen rövid a kiszellőztetési idő, gyorsan távozzon az oldószer), viszont ezt követően a pontos beállításokhoz kellő idő álljon rendelkezésre (a nyitott idő hosszúsága tegye lehetővé a pontos és nyugodt kivitelezést), ha viszont elkészült munka, akkor azonnal tartsa vasmarokkal a rá helyezett burkolatot.

Az, hogy könnyen felhordható legyen, már nem is kérdés!

Az ADESILEX LP nagyon is megfelel ezeknek az elvárásoknak. Kezdjük a végén (vagy az elején). Felhordani egyszerű: lábazatokra, vagy hasonló hosszú keskeny sávokra ecsettel, nagyobb felületekre MAPEI1-es fogazott simítóval a fogadó felületre és a burkolat hátoldalára is. Ez után természetesen meg kell várni az oldószer teljes elpárolgását, ami a mi esetünkben 10-20 perc, a hőmérséklet és a levegő páratartalmától függően. Persze ujj próbával lehet ellenőrizni is. Ha az ujjunkkal megérintjük, és még hozzáragad, akkor várni kell. Ha érintésre tapadós, de már nem ragad akkor: Hajrá!

A fektetést nagy figyelemmel kell végezni, mert a ragasztó, az elvárásoknak megfelelően nagyon gyorsan és nagy erővel rögzíti a burkolatot. A figyelmetlenségek javítására nagyon kicsi az esély. Azért természetesen nem kell kapkodni, mert az oldószer elpárolgását követően 3-5 óra áll rendelkezésre a burkolat fektetésére. Bár a hosszú nyitott idő kényelmesebb munkavégzést biztosíthat, ám minél hamarabb fektetjük a burkolatot a megfelelően kiszellőztetett ragasztóágyra, annál nagyobb lesz a tapadóerő és jobb lesz burkolat minősége. Ehhez kell egy kis segítség is fém hengerrel, vagy fa simítóval. Elengedhetetlen eszközök.

Az ADESILEX LP kontaktragasztó gyors és biztos eredményű burkolási munkákat tesz Önnek lehetővé a legtöbb burkolóanyag esetében, nem véletlenül őrzi helyét még ma is a Mapei termékpalettán!