Felesleges víz pincében, garázsban vagy aknában?

Az őszi esőzések és tavaszi olvadások következtében emelkedő talaj- és folyóvizek komoly veszélyt jelentenek épített környezetünkre. Biztosan sokan ismerik az elárasztott vízóraakna, pince, garázsok látványát és az azzal együtt járó rengeteg gondot a kiszivattyúzás, tisztítás, fertőtlenítés, renoválás költségeivel együtt.



A fenti problémák elkerülése érdekében érdemes megismerkednünk egy kiváló termékkel: MAPEPUR WATERSTOP purhabbal a vízmentes üregkitöltésekhez! A hab alkalmas a talajszint alatt húzódó hézagok, lyukak, faláttörések, kútgyűrűk, közműalagutak vízmentes tömítésére, ragasztására rövid időn belül. Felhasználása során azonban figyeljünk arra, hogy a felületek legyenek tiszták, zsír- és pormentesek, hogy a felületek tapadása maximális legyen a kellő ragasztóerő elnyeréséhez.

Milyen előnyökkel rendelkezik a hab és mikor használhatjuk?

  • +5-30°C tartományban alkalmazható vízóraaknák, emésztőgödrök, közműáttörések, közműalagutak, kútgyűrűk ragasztásához, tömítéséhez.
  • Csíra-, gomba- és gyökérálló, továbbá ellenáll a gázolajnak, olajoknak, tengervíznek, hígított savaknak lúgoknak.
  • Kiadóssága 45 liter/palack, így közel 35 fm hab kinyomására elegendő. Alacsony dagadású, a kifújt hab 50% mértékben dagad, ezzel kiválóan tervezhető minden munkafolyamat és nem maradnak kitöltetlen területek!
  • (Fontos méretezni a kifújt hézag méreteit, a felesleg miatt.) • Ideálisan 5-40 mm egyrétegű kifújást tesz lehetővé, e felett az anyagot rétegekben szükséges felhordani, köztes nedvesítéssel. Nyáron a felületek előnedvesítést igényelnek.
  • 58 dB hangszigeteléssel rendelkezik, ami megakadályozza a nem kívánt testhangok továbbítását a szerkezet irányába.
  • 0,5 bar víznyomásig vízzáró, ami 5 méter magas vízoszlopnak felel meg, tehát mélygarázsok esetében, talajvizesedő területeken is alkalmazható!
  • Hőszigetelő képessége egyenlő a hőszigetelő lemezek értékeivel: a tömített területeken megakadályozza a hőhíd kialakulását, a páralecsapódást és a penészesedést.
  • 1-2 óra után teljesen megköt és kb. 20-25 perc után vágható, így rövid a várakozási idő, a munka tervezetten folyhat. Nem UV stabil, ezért javasolt festése, vakolása!
     

Tudjon meg többet a MAPEPUR WATERSTOP-ról, hallgassa meg Nagy Sándort, tömítőanyag termékfelelősünk videóját!