Gyors melegburkolat felújítás egy teljes gőzzel működő kórházban

A működő egészségügyi intézményekben végzett felújítási munkálatok mindig komoly kihívások elé állítják az érintetteket. Az időre, hatékonyságra és minőségre vonatkozó magas elvárások mellett az különleges figyelemmel kell lenni a betegekre, a személyzetre és a folyamatok zavartalan működésére. Az alábbiakban megismerkedhetünk a Sárvár Szent László Kórházban végzett melegburkolat-felújítás kihívásaival és azok megoldásaival, valamint a Mapei termékeinek szerepével a sikeres projektben. 

 

A Sárvár Szent László Kórház melegburkolatainak felújítására 2017-ben került sor.

 

A felújítási projekt során a Mapei számos terméke került beépítésre, beleértve az ULTRAPLAN ECO 20 aljzatkiegyenlítőt, a PRIMER G alapozót, az ULTRABOND 4 LVT ragasztót és a MAPESIL AC hézagtömítőt. Ezek a termékek kifejezetten az LVT (szálerősített LVT) burkolatok telepítésére lettek kifejlesztve, és kiemelkedő méretstabilitást és tapadást biztosítanak.

 

 

Összesen 350 m² LVT padlód fektettek le, nyolc kórházi szobában és egy hosszú folyosón. A kivitelező csapat rendkívül hatékonyan dolgozott: egy ember vitte fel a ragasztót a felületre, míg a másik a LVT modult fektette. Ez a gördülékeny munkamódszer lehetővé tette a gyors és precíz kivitelezést.

 

Az ULTRABOND 4 LVT ragasztó kiemelkedő minősége és rövid száradási ideje jelentős előnyt jelentett a projekt során. Az egészségügyi intézményben luxus lett volna az időt vesztegetni, és a gyorsaság mellett a minőség is kiemelten fontos volt. Az ULTRABOND 4 LVT ragasztóval a csapatnak sikerült mindkét szempontot teljesíteni, aminek köszönhetően a munkálatok gördülékenyen haladtak.

A megfelelő tervezés, a hatékony munkavégzés és a minőségi termékek alkalmazása segítik a sikeres projekt megvalósítását. A Sárvár Szent László Kórház melegburkolat-felújítása is egy ilyen sikeres példa. ​​​​​​

 

 

Felhasznált MAPEI termékek: