Hidegburkolati megoldások egy családi házban

A rendkívül szép pécsi családi ház generálkivitelezését és hidegburkolását egyik partnerünk, az OFSYS KFT. végezte, aki szorosan együttműködésben állt a ház megtervezőjével, Kertfélessy Gáborral. A cél a legszebb és műszakilag is a legtökéletesebb megoldások megvalósítása volt.

 

A Mapei termékeit a beltéri és kültéri hidegburkolás, a lapostető csapadék elleni vízszigetelése, az alépítmény kent vízszigetelése, a homlokzat hidegburkolása, valamint a homlokzatképzés és a kerítés építése során alkalmazták. Ezek termék megoldásaiba adunk most betekintést.

 

Hidegburkolás az Otti Manufactura burkolataival

 

Az Otti Manufactura burkolatait a beltéri helyiségekben, a homlokzaton és a teraszon alkalmazták. A burkolatok ragasztásához a KERAFLEX MAXI S1-et és a KERAFLEX EXTRA S1-et használták a kivitelezők. Kültéren a gyorskötő ULTRACOLOR PLUS-szal, míg a beltérben a KERACOLOR FF FLEX anyaggal végezték a fugák tömítését. A csatlakozási hézagokban a MAPELASTIC AC szilikonos hézagtömítő került alkalmazásra

Kültéri terasz: A teraszon 190 m2 felületen került sor hidegburkolat fektetésre. A kent vízszigetelést a MAPELASTIC-kal végezték el, és a KERAFLEX MAXI S1 termékünk nyújtott segítséget a ragasztáshoz.

Beltéri hidegburkolatok: A beltéri burkolás esztrichen és az oldalfalakon történt. A padló kiegyenlítése előtt PRIMER Galapozást végeztek, majd a megfelelő fogadófelületet ULTRAPLAN ECO 20 kiegyenlítőhabarccsal hozták létre. A vizes helyiségek kent szigetelésének kialakításához a MAPEGUM WPS terméket alkalmazták. A vízszintes felületeken a KERAFLEX MAXI S1, a függőleges felületeken a KERAFLEX EXTRA S1 ragasztóanyagokra esett a szakemberek választása. A burkolatok elkészítését követően sokáig keresték a tulajdonosnak is tetsző impregnálószert. Olyan termékre vágyott a megrendelő, ami kiemeli a kőburkolat színét. Ennek az igénynek a MAPEFLOOR FINISH 50 felelt meg.

Homlokzatképzés Mapei termékekkel

A homlokzat bevonatának kialakításához a QUARZOLITE BASE COAT alapozó és a QUARZOLITE TONACHINOvékonyvakolati Mapei termék megoldások kerültek felhasználásra. A vakolat mellett a homlokzat nagy részére hidegburkolat került, ahol szintén a KERAFLEX EXTRA S1 és az ULTRACOLOR PLUS termékeket alkalmazták. A homlokzati hidegburkolat védelme érdekében a MAPECRETE STAIN PROTECTION impregnáló terméket vitték fel a felületekre.