Hogyan hat a fugaszín és miét pont azt a színt választotta a megrendelő?

 

A burkolólap választás nem csak azon múlik, hogy éppen mi a divatos. Az építtetők, felújítók érzéseket, hangulatokat szeretnének kifejezni a választással!

 

A burkolólapok képesek élethűen utánozni a természetes köveket, a betont, a fát és bármit, ami a csempe/járólap tervezőknek eszébe jut. Ezzel segítenek kifejezni a leendő vásárlók személyiségét, ízlését, a helyiségekhez kapcsolódó hangulati elvárásait.


Éppen ezért nagyon hasznos, ha a kivitelezők és tervezők ismerik azokat az alapgondolatokat, amelyek leendő ügyfeleiket vezérik!  

 

A Mapei szintén erre törekszik és ezért igazodik fugaszíneivel a burkolatlapokhoz.

A Mapei az új fugaszín választék kifejlesztésére kifinomult 3D képalkotásos szimulációkat használt. Az így létrehozott színek abszolút összhangban vannak az új burkolati trendekkel. 

Néha nehéz kifejezni, hogy miért is szeretne az ember ilyen, vagy olyan színű fugát. Ha megkérdezzük a megrendelőt, akkor az azt válaszolja, hogy „ez tetszik!”.   
Valójában a színválasztás nem tudatos döntés. A megrendelő egy hangulatot, egy érzést keres, amit egy színben szeretne megtalálni, azaz hangulatbeli elvárásai vannak egy- egy helyiséggel szemben. 
​​​​​​

 

 

A Mapei átfogó kutatásokat végzett, hogy az egyes színfajtákhoz milyen érzés, milyen hangulati tartalom társul. Az új fugaszíneket a kutatás eredményeinek megfelelően csoportosítottuk, elneveztük, és az új színmintákban és a weben elérhető „Színválasztó fugázó-és tömítőanyagokhoz” alkalmazásban is így jelennek meg: 


NYUGODT, HAGYOMÁNYOS,  TERMÉSZETES, ROMANTIKUS, RAGYOGÓ 

Mindez segítséget jelent majd a választásban, és az egyeztetésekben a tervezés vagy a kivitelezés előtt. 

Ráadásul az eddigi dobozos és legyezős színmintákat egy látványos kihajtható mappa egészíti ki, amit partnereink kereskedőjüknél, területi képviselőjüknél igényelhetnek.