Hogyan javítsuk a fugát gyorsan és egyszerűen?

A fugák javítása és felújítása kapcsán leggyakrabban az esztétikai megjelenést érintő kérdések merülnek fel, például amikor valamilyen okból, például erős hirtelen napsütés, vagy idejekorán kapott eső okán foltos a fugafelület, vagy amikor a már évek során elkoszolódott cementes fuga felületét hagyományos tisztítással nem lehet többé egységesen széppé tenni. 


Ha mechanikai tulajdonságaiban még jó a fugánk, nem kell a fugák kikaparására gondolni egyből! Mutatjuk biztonságos, egyszerű és gazdaságos megoldásainkat rájuk!


Az egyik megoldás az, ha alaposan letisztítjuk a felújítandó burkolt felületet.  Ehhez mi a hagyományos mosószódát ajánljuk.  Egyrészt jól tisztít, másrészt biztosan nem tartalmaz egyéb olyan anyagokat, amelyek bevonatként a felületen maradnának.  Mikor a felület már az alapos leöblítés után megszáradt, kezdődhet a felújítás. A fugázott felületet fessük át FUGA FRESCA termékkel. Ez a termék nagy színválasztékban, az ULTRACOLOR PLUS fugázó színeiben érhető el. Használatát csak beltérben, és nem folyamatosan vízbe merülő felületeken ajánljuk. Felvitele nagyon egyszerű. Az előzőleg felrázott festéket kell a fuga felületére felvinni. néhány perc várakozás után, amikor a fuga felületén már kezd bemattulni a festék felülete, egyszerűen egy nedves szivaccsal letöröljük a felesleget a burkolólapról.


A második megoldás univerzálisan bárhol használható, mivel a megoldás lényege nem egy festékréteg felvitele, hanem a fuga, nagyon vékony, felső rétegének eltávolítása. Természetesen az előnye a hátránya is. Mivel nem jár plusz anyag felvitelével, így nem jár semmilyen korlátozással a felhasználási terület tekintetében, másrészről viszont csak akkor jelent megoldást, ha fuga a felületétől eltekintve még nem szennyezett, nem foltos.  Ehhez a művelethez KERANET és ULTRACARE KERANET termékünket ajánljuk, ami rendkívül hatékony tisztítószer koncentrátum a fugafátyol és cementmaradványok eltávolításához. 

 

A termék elérhető száraz, KERANET só formában is, melyet tetszőleges koncentrációra keverhetünk, de először érdemes egy készre kevert folyadékkal próbálkozni, és csak akkor használni a sót, ha gyengének bizonyul a folyadék. A tiszta felületre kell felszórni a folyadékot, és hagyni körülbelül öt percet állni.  Ezt követően tisztítófilccel vagy kefével kell a felületet átdörzsölni, majd a folyadékot letörölni, eltávolítani. Végül ne felejtsük el alaposan tiszta vízzel is átöblíteni a felületet. Fontos: Mivel a KERANET termékek savasak, így nem szabad használni őket savasságra érzékeny anyagokon, például márványon.
Egyedi kérdéseid vannak a témában? Írd meg nekünk az oldalunk „Szaktanács kérés” menüpontja alatt található űrlapon!