Igényes otthonok legfontosabb Mapei megoldásai

A tekintélyes múlttal rendelkező Hofstädter cégcsoport három generáció óta foglalkozik családi házak és családi villák kivitelezésével. Az általa létrehozott magas színvonalú épületek kialakítása során több területen is a Mapei termékeire támaszkodik. Az alábbiakban ízelítőt adunk a vállalkozás referencia munkáiból és az ott alkalmazott Mapei megoldásokból.

Hidegburkolati segédanyagok:

Talajnedvesség elleni lemezes szigetelés:

  • ADESOGUARD öntapadó modifikált bitumenes vízszigetelő lemez

Lapos tető csapadék elleni lemezes szigetelés:

  • PLANA P vízszigetelő lemez
  • ANTIRADICE gyökérálló bitumenes vízszigetelő lemez zöldtetőkhöz

Alkalmazott hidegburkolati termékek:

Alépítmény lemezes szigetelés:

Lapos tető csapadék elleni lemezes szigetelés:

  • MAPEPLAN TB15 egyrétegű TPO vízszigetelő lemez leterhelt tetőkhöz

Termékek aljzatbetonhoz:

  • MAPEFIBRE ST 42 statikai erősítő szál betonhoz
  • DYNAMOND SF esztrich Zusatze folyósító adalékszer

A lehető legjobb megoldást megtalálni a megrendelő számára
Interjú Hofstädter Tamással, a T-hof Bau Kft. ügyvezetőjével.

Mikor és miért hoztátok létre a T-hof Bau Kft.-t?
A T-Hof bau Kft. 2012-ben alakult a Hofstädter cégcsoport tagjaként, családi házak, családi villaépületek generál kivitelezését végezzük. A kivitelezési tevékenység nálunk három generációra vezethető vissza. A nagyapám Hofstädter Mátyás kőműves volt, az édesapám Hofstädter Márton pedig szintén a kivitelezésben dolgozott. Számomra is egyértelmű volt, hogy ebbe a világba fogok belépni. Édesapámmal nagyon sokat jártam kivitelezésekre, magamba szívtam, ahogy mondani szokás, a kivitelezés szagát. Jelen pillanatban én vagyok a cég ügyvezetője, de édesapámmal közösen dolgozunk. Ő rendkívül jó szakember, rengeteget hozzátesz a működésünkhöz. Utolérhetetlen szakmai tudással rendelkezik, különösen a régebbi építésű, az 50-60 éve épült házak esetében. Az ő tapasztalatára biztosan tudunk alapozni. A mai összetett építőipari folyamatokat én képviselem, így igen jól kiegészítjük egymást. 

Gördülékenyen tudtok együtt dolgozni?
A cégen belüli feladatok elosztása nálunk természetesen történik. Egyszerűen meglátom a feladatot, és tudjuk egymásról, hogy melyikünk miben erős. Az ajánlatok, projektek előkészítéséért, a szerződések tartalmi összeállításáért és részben a kommunikációért én vagyok felelős, valamint viszem a tényleges projektvezetést is. Nagyon szorosan együtt dolgozunk édesapámmal, napjában többször egyeztetünk. Ő a megrendelőkkel tartja a kapcsolatot, nagy hozzáadott értéket jelent a kapcsolati tőke, amivel rendelkezik. Úgy gondolom, hogy ha még 50 évig dolgozom, akkor sem fogok arra a műszaki tapasztalatra szert tenni, amivel ő rendelkezik. Ma már az építőipar másról szól, mint régen. Sok más feladatot kell ellátnom, nem vagyok kint folyamatosan az építési helyszínen, ahogy korábban ő. Most jóval összetettebb folyamatot visz egy építőipari cég vezetője. Óriási dolognak tartom, hogy az édesapám szeniorként mellettem van, és a felbecsülhetetlen értékű tudása, rutinja, tapasztalata közelről érkezik hozzám.

Cégünk hatalmas szakmai tapasztalata, felkészültsége, stabil alvállalkozói kapcsolati rendszere lehetővé teszi, hogy pontos, határidőre kész munkát végezzünk. Megrendelőink elvárásainak, a kor szakmai követelményeinek minden esetben eleget teszünk, kötelezettségeinket időben, korrekt módon teljesítettjük.

Mitől tud sikeres lenni ma egy kivitelező cég?
A legnagyobb különbség a korábbi időszakhoz képest az, hogy egy kivitelező cég mit kínál a megrendelőknek. A teljesebb igényű szolgáltatás viszi előre a vállalkozást. Különösen a mi tevékenységi körünkben, ahol családi házakat, családi villákat hozunk létre. Ezért nem csak műszaki tartalmat adunk el, hanem figyelembe véve a megrendelő igényeit, azokra összetett megoldásokat, alternatívákat kínálunk. Így azt tudjuk megvalósítani, amire a megrendelő vágyik, és akár pénzt is megtakaríthatunk a számára. Ezen kívül rengeteg olyan műszaki szituáció fordulhat elő egy kivitelezési folyamatban, amit kezelni kell, műszaki és megrendelői oldalról is a lehető legjobb megoldást kell megtalálni. Ezt mi vállaljuk. Nem a tárgyaló asztal másik oldalán ülünk, hanem a tulajdonos fejével gondolkodva segítünk.