Ipari, derűs, modern és retro

EGY 21. SZÁZADI ÉPÜLET ÁTALAKÍTÁSA

A Millenáris Park legújabb felújítása és átalakítása során a W.H.B. és Kárpát Építő Zrt. generálkivitelezésében a C és D épületekben jött létre egy újszerű, 21. századi Startup Campus. Hogy mi a Startup Campus? Valójában egy közösségi iroda, ami amellett, hogy rendkívül modern megjelenésű és korszerűen felszerelt, egy új lehetőséget biztosít kezdő, de nagy lehetőségeket rejtő vállalkozások és projektek számára.

Beton-Dekor Art Kft. szolgáltatásai: ipari műgyanta padlórendszerek készítése, mélygarázsok, parkolóházak műgyanta padlóbevonatok, vegyszertűrő műgyanta bevonatrendszer készítése, antisztatikus műgyanta bevonatrendszer készítése, ivóvíztározók, tűzivíztározók, szennyvíztározó bevonatok készítése. A Mapei termékeit a megújult épületegyüttes kialakítása során az ipari és műgyanta bevonatok készítésére és kisebb területen hidegburkolásra alkalmazták.

MŰGYANTA PADLÓ KÉSZÍTÉSE


Az aula 1000 m² -en kapott műgyanta bevonatot. A szakkivitelező a Beton-Dekor Art Kft. volt. A műgyanta bevonat elkészítése előtt a generál-kivitelező munkája nyomán új szerkezeti beton, majd szigetelés és végül úsztatott esztrich készült. A szakkivitelező ezen kezdte meg a műgyantabevonat kialakítását. Az alapozó a PRIMER SN termék volt, majd ezt a MAPECOAT I914 réteg felhordása követte. Egy kisebb felületen zárórétegként a MAPECOAT I62 W-t alkalmazták. A felület tervezett színe miatt azonban a terület nagyré-szén a MAPECOAT 302 SL-lel képezték a felületi lezárást, amit dekorcsipsz szórással gazdagítottak.

IPARI DEKOR BEVONAT


A Beton-Dekor Art Kft. szakemberei az ULTRATOP LOFT rendszert alkalmazták az épületegyüttes földszinti és emeleti vizesblokkjaiban. Az ULTRATOP LOFT bevonat gipszkarton és meglévő csempével burkolt falakra került.

Hogyan zajlott a munka a gipszkarton felületen?
Először ECO PRIM T alapozást végeztek. Ezt követően KERAFLEX MAXI S1 réteget dolgoztak fel a felületre üvegszövet háló beágyazással. Az így előkészített falakra vitték fel több rétegben az ULTRATOP LOFT F és W termékeket, rétegenkénti csiszolással.

Hogyan zajlott a munka a meglévő fali burkolaton?

Első lépésként a TRIBLOCK TMB háromkomponensű termékkel húzták meg a fugákat. A TRIBLOCK TMB anyagot ADDITIX PE állékonyság javító töltőanyaggal sűrítették. Az anyag kötése után simára csiszolták a felületet. Ezt követően vitték fel az ULTRATOP LOFT F alapréteget, és az ULTRATOP LOFT W felső réteget, mely munkafázisok során szintén rétegenként csiszolást végeztek. Mindkét alapfelületen képzett ULTRATOP LOFT bevonatra, védőkezelésként a MAPELUX OPACA matt wax rétegét vitték fel. Az ULTRATOP LOFT bevonatot ráerősített alumínium design elemekkel tették még különlegesebbé. A munkálatokat nagyon rövid idő alatt, rendkívül öszszehangoltan végezték el a szakemberek, példamutató fegyelemmel és szakmaisággal.

„Ez a munka az építőipari kivitelezés egyik kiemelkedő pozitív példája. Nagyon rövid idő alatt kellett teljesíteni valamennyi szakiparnak. Mi is úgy dolgoztunk, hogy szinte mindenütt szakemberek lógtak a falakon. Ha beléptem egy térbe, alig találtam meg a saját embereimet. A munkafegyelem, a szakmaiság és az együttműködési készség azonban itt mindent vitt. Nem találkoztam még ilyen harmonikus és egymást támogató együttműködéssel szakmák között. Ezért jöhetett létre az, hogy az elkészült terekben az összkép rendkívül szép lett.” – nyilatkozta Berényi Noémi, a Beton-Dekor Art Kft.-től.

FELHASZNÁLT MAPEI TERMÉKEK

Referencia megnevezése: Millenáris Park, C és D épület Mapei termékekkel végzett munkálatok: ipari bevonatok, hidegburkolás Helyszín: Budapest Kivitelezés éve: 2017-2018 Beruházó: Magyar Állam Generál kivitelező: W.H.B. és Kárpát Építő Zrt. Ipari és műgyanta bevonat kivitelező: Beton-Dekor Art Kft. Mapei partnerkereskedő: Beton-Dekor Art Kft. Mapei kapcsolattartók: Garay Gergely Ipari padló : ECO PRIM T, KERAFLEX MAXI S1, TRIBLOCK TMB, ADDITIX PE, ULTRATOP LOFT W, ULTRATOP LOFT F, MAPELUX OPACA Műgyanta bevonat: PRIMER SN, MAPECOAT I914, MAPECOAT I62 W, MAPECOAT 302 SL, Hidegburkolás: ADESILEX P9, KERACOLOR FF FLEX, MAPEBAND PE120, MAPELASTIC AQUADEFENSE