Lépéshang szigetelés – Mapesilent rendszerrel

Van hatékony megoldás kiváló hangszigetelésre kis vastagságban is!

Hangszigetelés témában természetesen a Mapei nem csak a felújítókra gondol! Lehetőség van magas minőségű kis vastagságú úsztatott aljzat kialakítására is.

A MAPESILENT rendszer kis vastagságban is hatékony lépéshang szigetelő, úsztató rendszer, mely TOPCEM esztrich alkalmazásával gyors és egyszerűen beépíthető, a hagyományos megoldásokhoz képest minden tekintetben jobb és megbízhatóbb megoldást kínál.

A rendszer legfontosabb eleme a padlóra fektetett lépéshang szigetelő lemez, ami az elvárt igényektől függően lehet MAPESILENT PANEL, vagy a tekercses MAPESILENT ROLL.

 

Tudni szeretnéd az összetételüket?

MAPESILENT PANEL bitumen és speciális polimer alapú elaszto-plasztomer lemez poliészter erősítéssel, rugalmas poliészter szál réteggel.

MAPESILENT ROLL bitumen és különleges polimerbázisú elaszto-plasztomer réteg poliészter erősítőréteggel, poliészterhálóval erősített, valamint egy kék színű nem-szőtt polipropilén szövettel kasírozott szendvicsszerkezet.

Csak semmi hanghíd!

Az esztrichet határoló falak minden nyílászárójához helyezz a hanghidak keletkezésének megakadályozására „U” formájú, zártcellás, expandált polietilén profilelemet, amit Mapesilent Door néven találsz meg.

A határoló falakhoz és az aljzatot megszakító elemek élei köré az hanghidak kialakulásának megakadályozására be tudod vetni a MAPESILENT BAND R-t, ami egy zártcellás polietilén öntapadó szalag. Kialakításának köszönhetően könnyen alkalmazható „L” alakban. Két különböző magasságban is elérhető.

 

 

A rendszert ezüst szalaggal zárjuk!

A rendszer stabilitását és megfelelően zárt mivoltát, az ezüst színű MAPESILENT TAPE ragasztószalag koronázza meg, mely minden illesztést lefed és összetart. Használd ezt a Mapesilent Roll átfedéseinek takarására, valamint a táblák és tekercsek közötti csatlakozások lezárásakor!

A MAPESILENT TAPE -pel beépített rendszer teljesen zárt, nem igényel további technológiai fóliaterítést!

Ez nem fog elmozdulni, felgyűrődni, nem folyik közé a cementlé!

Az építtetők imádják, ha spórolsz nekik!

Hogy most mit spóroltál? Ráadásul pár centimétert a rétegrend vastagságán is megspóroltunk, ami még jól jöhet a burkolat kiválasztásakor!