Mi a legjobb termékválasztás, ha rugalmas melegburkolatot szeretnék ragasztani?

Hebling László, alkalmazástechnikus írása

 

Volt idő, amikor a rugalmas padlóburkolatok a legelterjedtebb burkolatnak számítottak az épületekben. A linóleum, később pedig a PVC burkolatok mindenhol jelen voltak az életünkben a munkahelyen, a közösségi helyeken és az otthonokban is. Már akkor nagyon sokféle mintával készültek, kellemes meleg hatásuk és viszonylag gyors kivitelezésük miatt kedvelt burkolatok voltak. Talán az egyetlen nagy hátárnyuk a kivitelezés során használt ragasztó kellemetlen szaga volt, és mint később kiderült, a korabeli ragasztóanyagok rendkívül egészségtelenek is voltak. Ez volt az egyik oka annak, hogy a rugalmas padlóburkolatok egyre jobban kiszorultak az építkezésekről.

 

Mindez már a múlté. A technikai fejlődésnek köszönhetően egyre jobb és egyre kevésbé káros melegburkolati ragasztókat fejlesztettünk. Így ma már újra élvezhetjük a rugalmas burkolatok minden előnyét és sokszínűségét, anélkül, hogy bármilyen hátrányunk származna belőle.

Milyen ragasztóanyagot alkalmazzunk tehát, ha rugalmas melegburkolatot szeretnénk fektetni? A jelenleg elérhető legjobb melegburkolati ragasztó a piacon az ULTRABOND ECO V4 SP, ami a Mapei ULTRABOND termékcsaládjának tagja.

 

A termék nevében benne van az ECO szó. Az ECO termékek jellemzői, hogy nincs károsanyag kiszellőzésük, és nem terhelik a kivitelezők és használók szervezetét semmilyen egészségtelen vegyszerrel sem a kivitelezés során, sem pedig a későbbiekben. Tehát az ULTRABOND ECO V4 SP semmilyen egészségkárosító hatással nem rendelkezik!

 

Ezen felül milyen paraméterek teszik a legjobbá a piacon?

 

Az ULTRABOND ECO V4 SP könnyen bedolgozható, jó a bordaállósága, viszonylag gyors a kiszellőzési ideje és hosszú a nyitott ideje. A termék nagy a kezdeti tapadóerővel, valamint a végszilárdsággal rendelkezik.

 

Az ULTRABOND ECO V4 SP alkalmazható a hagyományos tekercses PVC-khez, közületi felhasználásra, például iskolák, óvodák termeibe, előadó termekbe, sportpályák burkolatához akár a legvastagabb sport PVC-khez!

 

Az egyre kedveltebb modul PVC-k ragasztását is gond nélkül megoldhatjuk az ULTRABOND ECO V4 SP-vel közületi és lakossági terekben.

 

Gumiburkolatok ragasztásához is nagyon jó választás az ULTRABOND ECO V4 SP. Akár ipari terhelésű gumiburkolatok nyíró-csavarodó terheléseit is gond nélkül elviseli.

 

A szőnyegburkolatok változatossága megdöbbentő méreteket ölt napjaikban. Kezdve a hálószobákba leragasztott szőnyegpadlóktól, a szállodai folyosók és szobákon át, egészen a mozitermek hatalmas falburkoló szőnyegéig. Szőnyegragasztáshoz szintén kiválóan alkalmas az ULTRABOND ECO V4 SP.  Abszolút jól működik a termék, például, amikor a mintás szőnyegek feszítésére van szükség, vagy a falburkoló szőnyegek súlyát kell megtartani hosszú éveken át.