Milyen purhabot válasszunk a téli hidegben?

Amíg a beltérben végzett, temperált helységek (minimum +5 °C) lehetővé teszik a normál habok használatát, az 5 °C alatti kivitelezés már itt sem lehetséges, mivel a levegő páratartalma drasztikusan csökken az alacsony hőmérsékleteken, ez pedig a purhabok szempontjából különösen fontos tényező, mivel a levegő páratartalmával kötnek!

winterfoam

Elemi alkotórésze tehát a nedvesség - a jól megkötött, cellaszerkezetében is tökéletes purhabnak. Az alacsony hőmérsékleti viszonyok között használható habok ezért más összetételi receptúrával és más nyomású gázokkal rendelkeznek, hiszen így képesek a környezetben levő alacsonyabb páratartalom mellett is kiváló cellaszerkezetet kialakítani!

Ha el szeretnénk kerülni az anyagmaradék okozta veszteségeket és a drága utólagos javítási költségek terhét a hézagból kifolyó és porladó habok miatt, érdemes odafigyelnünk a megfelelő termékek kiválasztására télen is!

A Mapei MAPEPUR WINTER G és M habjai igazán kiadós (45 L) univerzális szerelőhabok nyílászárókhoz, gépészeti áttörésekhez, egyéb általános építési hézagok kitöltéséhez és szigeteléséhez - hang (58dB -ig.) és hő ellen - akár alacsony hőmérsékleten is! Megkeményedésük után bátran vághatja, csiszolhatja, gyalulhatja, fúrhatja, vakolhatja vagy festheti őket cementalapú termékkel!

Milyen előnnyel bírnak a MAPEPUR WINTER habok, más hagyományos purhabokhoz képest?

- egy vízhatlan, könnyen vágható réteget hoznak létre
- tartósak maradnak még a -40°C és +90°C közötti hőmérsékletekben is
- híresek pára és penész ellenállóságukról
- és jól tapadnak az építőiparban általában használt valamennyi anyaghoz: pl. a téglához, betonhoz, gipszhez, fához, fémhez, üveghez, polisztirol habhoz, PVC-hez és a merev poliuretán habhoz