Mitől lesz igazán szép és hosszú életű a beton?

Szerinted mi a betonfesték?

Azt mondod, hogy az egyszerűbb vékony, kenhető padlóbevonat a betonfesték? Vagy azok közé tartozol, akik a nagyobb kötőanyagtartalmú, jobb vízlepergető képességű homlokzati és lábazati festékeket érti ez alatt?

Mindkét válasz igaz, de mellettük fontosak a betonvédő, a vasbeton korrózióját megakadályozó festékek is!

 

Nézzük, hogy betonkémiai szempontból mi is a betonfesték!

Amennyiben a vasbeton szerkezetet meg akarod óvni a legfőbb korróziós   folyamattól, azaz a karbonátosodástól, akkor olyan bevonatra van szükséged, ami meggátolja a széndioxid betonba jutását, és emellett kiválóan áthidalja a mozgó repedéseket is.

A Mapei-nél betonfesték alatt azokat a széndioxid záró rugalmas és repedésáthidaló festékeket értjük, amelyek ezeknek az   elvárásoknak   maximálisan megfelelnek, és megakadályozzák a beton korrózióját.

 

 

Betonfestékeink közül két fontos termékre hívjuk fel a figyelmet.

 

1. ELASTOCOLOR PITTURA – telített színű betonfelületet is alkothatsz vele

Nagy rugalmasságú, repedésáthidaló, jó vegyi ellenálló képességű, széndioxid záró festék. Igen jó fedőképességű, és nagyon jól színezhető, akár erősebb telítettebb színekre is. Betonszerkezeten alkalmazva, a felvitel előtt többféle alapozó alkalmazása lehetséges.

Alapozni ezekkel tudsz a ELASTOCOLOR PITTURA festék használata előtt:

Általános esetben megfelelő a MALECH festékalapozó.

Gyengébb fedőképességű szín esetén a színezett és kissé érdesebb felületet biztosító QUARZOLITE BASE COAT a jobb megoldás. 

A termékcsalád saját alapozója az ELASTOCOLOR PRIMER oldószeres alapozó, amely kiválóan alkalmas friss betonszerkezetek utókezelésére, gyors kiszáradásának meggátlására. Az olyan esetekben is kiváló, mikor gyenge, vagy nagyon gyengén nedvszívó felületeket kell alapozni.

 

 

2. COLORITE BETON – kimaxolhatod vele a beton természetes felületének szépségét

A   COLORITE   BETON   szintén egy nagyon jó széndioxid záró és rugalmas, félig fedőfesték. Ezt a terméket   szokták néha betonlazúrnak vagy beton egalizáló festéknek is nevezni.

Ha ezt alkalmazod látható marad a műtárgy „zsaluzott” vagy „természetes” felülete, de a felület színe egységessé válik. Mivel a COLORITE BETON célja pontosan a betonszerű megjelenés hangsúlyozása, ezért színkínálata is szűkebb: a szürkés, pasztellszínekre korlátozódik.

Alapozz a színezetlen MALECH festékalapozóval, hogy kimaxold a természetes felület látványt!