Mosható, dekoratív beltéri festékek

A DURSILITE név akár nagyszüleink fülei számára is ismerősen csenghet, ugyanis a több, mint 80 éves múltra visszatekintő termék, a Mapei legelső termékei között is szerepelt már. Mára a Mapei beltéri falfesték termékcsaládja további kiváló minőségű falfestékekkel bővült, amelyek mindegyike   különleges igényeket elégít ki.  Ezekre a festékekre egységesen jellemző, hogy prémium minőségűek, könnyen felhordhatók, illetve, hogy beltéri felületek védelmére és díszítésére használják őket.


Fedőképesség

Sok festőnek az elsődleges szempont a jó fedőképesség. A DURSILITE festékcsalád mindegyik tagja kitűnő fedő-képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ezek a festékek elfedik a fekete vagy élénk színű meglévő festéket és a régi szennyeződéseket, amik általában nehezen eltakarhatók.

Alacsony szennyeződés felvétel

Nagyon fontos szempont az, hogy a felületek bevonatai alacsony szennyeződésfelvétellel rendelkezzenek, vagyis kvázi „lepergetik” a koszt és tiszták maradnak egész életciklusuk alatt. Mivel a festés célja a védelem mellett a díszítés is, nem mindegy, hogy ez milyen minőségben és milyen tartós-ággal valósul meg a környezetünkben. A DURSILITE termékek ebből a szempontból is kiválóan teljesítenek.

Könnyű tisztíthatóság

Manapság már teljesen elvárt igény az is, hogy a festett felületre kerülő koszt könnyen le lehessen tisztítani a festék legcsekélyebb károsodása, vagy minőségromlása nélkül. A DURSILITE festékek esetén a speciális, tömör és ellenálló filmrétegének köszönhetően a szennyeződés nem hatol be a felületbe és a kosz, illetve a foltok egyszerűen letörölhetők egy ronggyal.

Kivitelezés

A kivitelezést tekintve DURSILITE termékcsalád festékei hagyományos és gépi eszközökkel is felhordhatók, vagyis ecsettel, hengerrel, vagy szórással is. A termékek jellemzően nagy arányban hígíthatóak vízzel, akár 15-20%-ban is. Alapozás (MALECH vagy DURSILITE BASE COAT) után javasoljuk a terméket két rétegben felhordani, ami általában 0,3-0,4 kg/m2 anyagszükségletet jelent.

A DURSILITE termékek a ColorMap színkeverő rendszerrel a legváltozatosabb színekben állíthatók elő. A megfelelő szín megtalálásához javasoljuk a Mapei 1002 válogatott színéből álló Master Collection színkártya használatát.

Mapei kínálat a DURSILITE termékcsaládon belül:

DURSILITE: Módosított akrilgyanta bázisú, mosható, vizes diszperziós festék beltéri falak védő és dekoratív festésére.

DURSILITE PLUS: Higiénikus, mosható és páraáteresztő falfesték, ellenáll a penésznek, beltéri felületekre.