Nagy-és óriáslapos burkolás átvezetett dilatációs hézag nélkül?

 

Időnként bele lehet futni szakmailag igazán különleges és rendkívül látványos felújítási projektekbe is.

A Várkert Kioszk hidegburkolatainak felújítása ilyen volt!

 

 

A projekt célja felújítás és egyben átalakítás volt. A hidegburkolók belsőépítészeti tervek és burkolat-kiosztási tervek alapján dolgoztak, amely tervek komoly műszaki kihívásokkal voltak teli és hibát nem tűrő megoldásokat igényeltek. A küldetés 1 m x 3 m méteres kerlit táblák fektetése volt, de szóba sem jöhetett a lapok elcsúfítása dilatációs hézaggal!

 

 

Bevált és rengetegszer bizonyított már a Mapei feszültségmentesítő rendszere a MAPETEX SYSTEM, ezért erre a megoldási javaslatra magabiztosan mondtak igent. A MAPETEX SYSTEM képes rá, hogy a mozgási feszültséget elvezesse a burkolatba átvezetett dilatációs hézagok nélkül. Izgalmas volt, hogy a kivitelező először használta projekten a MAPETEX SYSTEM-et. A MAPETEX SYSTEM-mel sikerült elkerülni a dilatációs nehézségeket, a nagylapos felületen sehol nem kellett elcsúfítani a burkolaton is átvezetett dilatációs hézagokkal.

 

Következhetett a nagyméretű kerlitlapok ragasztása

A nagyméretű lapok fektetéséhez nagy alakváltozásra képes ragasztóra volt szükség. Szintén a Mapei szakemberekkel konzultálva esett a választás az ULTRALITE S2 nagy teljesítményű termékre. A fugázáshoz az ULTRACOLOR PLUS-t alkalmazták.

 

 

Mi alapján választották a ragasztót?

Hosszú volt a lista, amelynek meg kellett felelnie a burkolatragasztónak! Az ULTRALITE S2 teljesíteni tudott minden elvárást. Ez a nagy alakváltozásra képes cementes hidegburkolati ragasztó fokozott terhelhetőségű, nyújtott nyitott idővel rendelkezik, és könnyített súlyú, ezért a logisztikai, termékmozgatási feladatok könnyebben elvégezhetőek. Az ULTRALITE S2 nagyon jó kiadóssággal rendelkezik, könnyen felvihető a felületre, egyszerűen létrehozható vele a megfelelő hátoldali fedettség. Különösen ajánlott nagyméretű, vékony porcelán lapokhoz, kerámia és kő hidegburkolatokhoz.

 

Ez a munka is azok közé tartozik, amelyekben generációkon keresztül gyönyörködnek majd az emberek!

 

FELHASZNÁLT MAPEI TERMÉKEK

Hidegburkolás: Mapetex Rendszer, Ultralite S2, Ultracolor Plus