Nagy mechanikai képességű díszítővakolat

Aki jártas a homlokzati, de még inkább a lábazati hőszigetelések, vakolatok terén, az bizonyára jól ismeri a köznyelvben mozaik, vagy lábazati gyöngyvakolatként elterjedt termékkategóriát. Ezeket a termékeket akár lábazatokra, akár kerítésekre elsősorban nagy mechanikai ellenálló és jó vízlepergető képességük miatt választják.


 

A Mapei Kft. folyamatosan törekszik a kivitelezők, és megrendelőik igényeit minél jobban kiszolgálni korszerű magas minőségű anyagokkal, így alkotta meg nagy mechanikai képességű díszítővakolatát, a MAPE-MOSAIC-ot.

A leggyakoribb ellenérv a gyöngyvakolatokkal szemben, hogy gyenge páraáteresztő képességük miatt, ha mögéjük valamilyen úton nedvesség kerül, akkor könnyen felhólyagosodnak és leválnak. A MAPE-MOSAIC viszont egy olyan gyantabázisú kötőanyag és színezett szemcsék keveréke, amely számos előnnyel jár a szokásos, a piacon eddig megszokott, hasonló megjelenésű tisztán akril, illetve különböző akrilát kötőanyagú termékekhez képest. Nagyobb a páraáteresztése, és legalább olyan jó a vízlepergető funkciója, mint a piacon lévő többi hasonló lábazati anyagnak. Ennek köszönhetően, sokkal kisebb eséllyel nyomja fel a nedvesség és pára a vakolatot. Szilikonos kötőanyaga pedig kedvezően hat a vakolat koszolódási hajlamára, öntisztulási képességére is!

Milyen érvek szólnak még a MAPE-MOSAIC mellett?

A piaci igényekhez igazodva 48 színben, és kétféle szemcsenagyságban kapható. Jól használható hőszigetelt, vagy vakolt felületen egyaránt. Elsősorban a megszokott felhasználási területre ajánlott, azaz nagy nedvesség és mechanikai terhelésnek kitett felületekre, lábazatokra, de jó választás lehet beltérben és kültéren egyaránt. Az anyag tartóssága és megjelenése mellett fontos, hogy rendkívül könnyen fel lehet hordani a felületre és könnyű vele a végső felületképzés.

Milyet alapozót érdemes hozzá alkalmazni?

Az anyag alapozója a QUARZOLITE BASE COAT, amelyet az anyag termékismertetője szerint készre színezünk az adott vakolat színéhez igazodva. Az alapozás után a vékonyvakolatokhoz hasonlóan 12-24 óra eltelte után húzható fel a díszítővakolat. Mivel az anyag száradásra köt, ezért ezt az anyagot se javasoljuk közelgő esőben vagy nagyon magas páratartalom esetén bedolgozni, mivel ekkor jelentősen is megnyúlhat a kötés idő, esetleg a még ki nem kötött anyagot az eső lemoshatja!

Az eddigi visszajelzések alapján a MAPE-MOSAIC a kivitelezők kedvelt terméke és az ára is vonzóvá teszi nem csak a megjelenése, amely mind a kivitelezők és mind a megrendelők elégedettségét eredményezi hosszútávon! Ha szívesen megtudna többet termékeinkről, forduljon kérdéseivel a Mapei-hez bizalommal, kérjen szaktanácsot ide kattintva!