Penészmentes falak és homlokzatok titka

Egy szakszerűen végzett teljes épületfelújítás során az épület falaiban, csomópontjaiban a hőhidak is megszűnnek, így a páralecsapódástól és a penészedéstől sem kell tartanunk. Biztos, hogy ez így van? Gondoljunk csak bele. A teljes felújítás során egy olyan végeredményt hozunk létre, amellyel szinte hermetikusan zárjuk az épületet a külső természeti viszontagságoktól. Igen ám, de az épületet használók a vizes helyiségekben, konyhákban, fürdőszobákban, mosdókban nem kevés párát juttatnak a környezetbe.

A meleg és a pára pedig rendkívül jó élőhelyet hoz létre a penész számára. Érdemes a gyakorta ajánlott szellőztetésnél jóval tartósabb és biztonságosabb megoldást alkalmaznunk. Ez pedig egy szakszerű felújítás megkoronázásaként, a penészesedésgátló festékek és vékonyvakolatok használata.

Akár festék, akár vékonyvakolatra van szükség, ajánljuk a SILANCOLOR PLUS termékcsalád tagjait minden olyan esetben, amikor szeretnénk elkerülni a falak penészesedését, vagy a külső homlokzatok algásodását. Alapozzunk SILANCOLOR PRIMER PLUS-szal, a rendszer saját alapozójával. A szín felhordására a SILANCOLOR PITTURA PLUS festéket használjuk. A SILANCOLOR PITTURA PLUS rendkívül széles színválasztékban elérhető, és penészedésgátló adalékot tartalmaz, páraáteresztő képessége kimagasló, s ez utóbbi tulajdonság jellemzi a termékrendszer többi elemét is. Kültéren is hasonló az eljárás, de ha nem festeni, hanem színvakolattal szeretnénk a felületet ellátni, akkor a SILANCOLOR TONACHINO PLUS-t válasszuk! A SILANCOLOR TONACHINO PLUS kétféle szemcseméretben kapható, és ugyanúgy rendkívül széles a színek választéka, mint a festék esetében. Mit tegyünk akkor, ha a penész már megjelent a felületeken? Az első lépés az, hogy a penészt eltávolítjuk onnan. Mivel ez egyélő organizmus és a penész hifái behatolnak a falakba, egy a penész eltávolítására kifejlesztett speciális terméket kell alkalmaznunk, a SILANCOLOR CLEANER PLUS-t. Amikor a felületről a penészt eltávolítottuk a SILANCOLOR CLEANER PLUS-szal, alkalmazzuk a fentebb említett termékeket, rétegrendeket. Jó kivitelezést kívánunk!