Rendkívül szép bevonat, ami megérte az erőfeszítést

A Német Iskola ULTRATOP LOFT bevonatai rendkívül látványosak, ugyanakkor a kialakításuk körülményei sem mindennaposak. A budapesti II. kerületben épülő iskola építési helyszínére volt, hogy róka osont be az éjszaka során, nyomot hagyva az újonnan kialakított felületeken. A Havelka Beton Art Kft. vezetője, Havelka Zoltán a munka egy szakaszán törött kézzel dolgozva alakította ki a látványos burkolatot. A rengeteg esőzés miatt, olykor igen nehéz volt az építési helyszín megközelítése, a termékek, eszközök bejuttatása az építési helyszínre.

 

A kivitelezők azonban kitartottak és minden kaland és nehézség ellenére kiváló, magas minőségű munkát végeztek. A Havelka Beton Art Kft. az aula, az előtér, a lift előtér és a mozgássérültek számára kialakított vizes blokkok padló, illetve fali burkolatára kapott megbízást a generálkivitelezőtől.

Az új építésű épület aulájában a padlóburkolat kialakítása volt a feladat.

 

A megrendelő igénye, egy elegáns, exkluzív megjelenésű, ugyanakkor rendkívül strapabíró felület kialakítása volt. A cél tehát a kiemelkedően látványos és magas műszaki követelményeknek megfelelő padlóbevonat kialakítása volt.

 

Mindezt figyelembe véve valamennyi helyiség padlóbevonatának kialakítását az ULTRATOP és az ULTRATOP LOFT rendszer alkalmazásával végezték el.

 

A vizes blokkokban szükség volt fali bevonat kialakítására is. A fogadófelület gipszkarton volt. Ezen az alapfelületen az ULTRATOP LOFT rendszerrel végezték el a bevonat kialakítását.

 

 

A kivitelezés megoldásai

 

A beton aljzaton PRIMER SN alapozást végeztek. Az alapozó fázist a kvarchomok szórással, majd a felesleges homok eltávolításával zárták. Az alapozást követően került sor az ULTRATOP felvitelére és végső réteg kialakítására. A megfelelő szín elérésére színező termékeket is alkalmaztak: az ULTRATOP COLOR PASTE anyagot.

 

Falon a fogadó felület gipszkarton volt, ezért alapozónak az ECO PRIM GRIP-et választották. Itt a függőleges felületek bevonatolására is alkalmas ULTRATOP LOFT rendszert alkalmazták. Először az ULTRATOP LOFT F réteg került felvitelre, majd a végső réteg az ULTRATOP LOFT W volt.

 

 

Adatok

 

Referencia: Német Iskola

Mapei termékkel végzett munkálatok: ipari padló

Helyszín: Budapest

Kivitelezés éve: 2016-2018

Beruházó: Német Iskola

Generálkivitelező: Swietelsky Zrt.

Ipari padló szakkivitelező: Havelka Beton Art Kft.

Mapei kapcsolattartó: Hugyecsek György

Mapei parterkereskedő: Havelka Beton Art Kft.

 

Felhasznált Mapei termékek

Ipari padló: Primer SN, Mapegrout T40, Eco Prim Grip, Ultratop, Ultratop Loft