Vízszigetelés gyorsan és egyszerűen: Planiseal 88 (korábban Idrosilex Pronto)

A PLANISEAL 88 vízszigetelő habarcs nem új termék, korábban IDROSILEX PRONTO néven már sok projekten bizonyított. Alkalmazhatjuk ivóvíztározók vagy ivóvizet tartalmazó medencék, pincék külső és belső falainak, nedves helyiségek: vízóraaknák, ciszternák, felvonóaknák, aluljárók, öntözőcsatornák, vasbetonból készült esővíztartályok alapfalainak, és vasbeton alaplemezek falazatok alatti vízszintes szigetelésére is.

 

Miből áll és hogyan alkalmazható?

A PLANISEAL 88 egy cementalapú, adalékanyagokból és műgyantából álló előkevert, por alapú vízszigetelő habarcs. Az előírt mennyiségű vízzel egyszerűen keverjük össze, hordjuk fel a felületre! A megszilárdulást követően kiváló tapadású és vízszigetelő felülettel lehet folytatni a munkát.

Minden esetben két rétegben kell felhordani a szigetelést, és a két réteg felhordása között nem telhet el 24 óránál több idő, a végső réteg- vastagság minimum 2-3 mm legyen, megfelelve a védekezés fokozatának. Az így elkészült felületek 7 nap után vízterhelésnek kitehetőek. Ez a felület tökéletesen szigetel, még 1 atmoszféra negatív víznyomás esetén is.

Az anyag szürke és fehér színben is elérhető, amennyiben azt az esztétika megköveteli, plusz bevonatot a felület nem igényel.

Mivel az anyag jól szórható géppel is, ezért egy egyszerű vakológéppel vagy az ilyen anyagok szórását lehetővé tévő szóró eszközökkel is könnyű munkavégzést tudunk elérni. Különösen előnyös ott, ahol a hagyományos szigetelő lemezek már nem teszik lehetővé a kívánt vízszigetelés kivitelezést.

Miért fontos a szórásos technológia? Kevesebb ember ugyanannyi idő alatt nagyobb mennyiségű munkát képes megoldani. Amikor munkaerőhiány a legnagyobb problémaforrás, a géppel szórt PLANISEAL 88 segítségével el lehet távolodni ettől a problémától!